Exit parabenen

wpid-CameraZOOM-20130801212020222.jpg

In het kader van de grote schoonmaak, alle parabenen en aluminium eruit.

Ja ook de Zwitsal baby bodylotion en de Neutral deo die dus helemaal niet zo neutraal is. De officiële lezing is dat parabenen (gebruikt als conserveermiddel) en aluminium (vooral in deodorant) niet schadelijk zijn voor de mens en de ‘acute giftigheid zou laag zijn’. Een beetje giftig is wat mij betreft giftig genoeg, zeker als je bedenkt dat er HEEL VEEL dagelijkse stoffen zijn die een ‘lage acute giftigheid’ hebben en dat die nooit samen getest worden. De ‘controverse’ wordt gevormd door onderzoeksresultaten die uitwijzen dat parabenen een pseudo-oestrogene werking zouden hebben en das nie goed nie voor kanker nie.

wpid-CameraZOOM-20130801211933812.jpg

Gelukkig zijn er heel veel fijne, mooie en lekkere producten die wel schoon zijn. Enter dr. Organic (oa bij De Tuinen nu in de aanbieding)! En ja ze zijn wat duurder, zeker als je bedenkt dat je ze veel meer nodig hebt omdat je wellicht langer leeft…

Aanvullingen: Ook sulfaten schijnen echt niet fijn te zijn, erg agressief (zitten vooral in shampoos) SLS en SLES even checken dus. Bedankt voor de extra tip!

Over Jette Vonk

Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italië voelt inmiddels als een tweede thuis. Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. In 2003 werd mijn standplaats Utrecht, uiteindelijk met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Begin 2015 verhuisde ik terug naar het Brabantse land, terug naar mijn roots en de rust van de velden. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zorgen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden. In juni 2013 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment startte voor mij een zoektocht hoe hier mee te dealen, dat verhaal deel ik op deze weblog. Sindsdien dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment, elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

 1. manon

  Hoi Jette! Sulfaten zitten ook vaak in handzeep! En het merk Hema natural! heeft ook een hele fijne ‘schone lijn’ die low budget is.

 2. Eefje

  Resultaat na het lezen van de flesjes onder de douche: bourjois paris is ook oké!

 3. Anne

  Zo wat gebruiken we toch een hoop troep waarvan we denken dat het ok is! Ook best jammer dat we niet meer zo lekker naïef van alles op ons vel kunnen smeren maar ja…

 4. Marian

  Oh ik ga ook even een rondje maken in dit huishouden. Dank voor de tip. Mooi blog Jette!

 5. Eva

  Goeie actie Jette! Ik wilde je de producten van de groene vrouw nog aanraden maar ik zie dat je haar al bij je favoriete sites hebt staan :-).
  En verder wou ik je nog even laten weten dat ik onder de indruk ben van je blog en je kracht, en ik hoop dat je nog heeeel veeeel van deze mooie producten nodig gaat hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: