Groene thee power

De natuur heeft zo zijn medicijnen en groene thee is een echte kanker-killer.

Aangezien thee in een vochtig klimaat groeit, moet de plant zich beschermen tegen schimmels en ander gespuis. Daarvoor bevat de theeplant talloze polyfenolen, ook wel catechinen. Een daarvan is epigallocatechine-3-galaat (of EGCG) en dit is een supergoed anti-kanker-goedje. Dit stofje treedt keihard op tegen mechanismen die kankercellen nodig hebben om weefsel binnen te kunnen dringen en om de broodnodige extra bloedvaten aan te kunnen maken (angiogenese). De stof nestelt zich aan de buitenkant van cellen en zorgt ervoor dat de receptoren die kankercellen binnenlaten uitgeschakeld worden. Ook de receptoren die in actie komen om nieuwe bloedvaten aan te maken waardoor een tumor kan groeien worden plat gelegd.

Bij zwarte thee gaat deze superpower verloren in het fermentatieproces, maar groene thee zit er vol mee. Twee tot drie koppen per dag en je bent al verzekerd van een flinke dosis kanker-killers. Zelfs onderzoekers aan Harvard zijn tot de conclusie moeten komen dat de fytochemische stoffen in groene thee gebruikt kunnen worden als effectieve voeding om de groei van bepaalde kankers af te remmen. Proost!

Bron: Dr. David

Advertenties

Over Jette Vonk

Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italië voelt inmiddels als een tweede thuis. Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. In 2003 werd mijn standplaats Utrecht, uiteindelijk met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Begin 2015 verhuisde ik terug naar het Brabantse land, terug naar mijn roots en de rust van de velden. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zorgen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden. In juni 2013 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment startte voor mij een zoektocht hoe hier mee te dealen, dat verhaal deel ik op deze weblog. Sindsdien dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment, elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: