Ziekhuisvoer

Voor sommige zaken kom ik graag op de dagbehandeling, een zakje trastuzumab, een scheut APD. Maar het eten? Non merci.

Ze doen hun best, het is gezellig en iedereen is reuze aardig, maar los van de medicijnen komt de innerlijke mens in het ziekenhuis nogal wat te kort. Zeker als je bedenkt dat hier allemaal zieke mensen zitten! Nu snap ik wat ze bedoelen met ziekenhuisvoer, waarom geen gezondhuisvoer? Dit is wat ik vorige keer kreeg:

wpid-CameraZOOM-20130805135427654.jpg

Maar dat ziet er toch best gezond uit Jette? Jazeker, daarom nam ik het ook (er staan plaatjes op de menukaart). Maar bedenk er even bij dat dit regelrecht uit de microgolf komt, met een plastic deksel erop dat druipt van het vocht. Vocht dat in het eten had moeten zitten en niet als een plasje op je bord moet stromen wanneer je het het deksel weghaalt. Bedenk dat de worteltjes en broccoli zo doodgekookt zijn dat de kans dat er nog vitaminen in zitten ongeveer net zo groot is als dat er dadelijk een vliegtuig op mij neerstort, en op jou. Bedenk dat de worteltjes naar vis smaken, en de vis naar niets (meer). En bedenk dat ik het dan nog niet eens heb gehad over de ‘krokante aardappelrondjes’, die dus helemaal niet (meer) krokant zijn en waar bovendien zoveel smurrie (en nee dan heb ik het niet over aardappel) in zit dat ik er niet eens aan begonnen ben. Als je dan tot slot nog bedenkt dat het gebruik van de magnetron, en het gebruik van plastic in een magnetron in het bijzonder (vrijkomende PVC’s), zeer omstreden is in het kader van de algemene gezondheid, dan, dus, je snapt wat ik bedoel. Oja, en de cappuccino komt ook uit de magnetron.

Dus vandaag stond op mijn gezondheidsmenu: zelfgemaakte courgettesoep met pesto (ja wel uit de microgolf dus), een huisgemaakte salade met rucola, olijven, artisjok, tomaatjes en avocado (en natuurlijk de nodige gember, kurkuma en zwarte peper) en een vers stuk volkoren speltbrood van de bakker. Mag ik dan nog wel een kopje groene thee? Smakelijk gezond!

wpid-CameraZOOM-20130805133219409.jpg

Over Jette Vonk

Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italiƫ voelt inmiddels als een tweede thuis. Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. In 2003 werd mijn standplaats Utrecht, uiteindelijk met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Begin 2015 verhuisde ik terug naar het Brabantse land, terug naar mijn roots en de rust van de velden. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zorgen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden. In juni 2013 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment startte voor mij een zoektocht hoe hier mee te dealen, dat verhaal deel ik op deze weblog. Sindsdien dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment, elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

  1. Leonne.

    Door mijn fam. geschiedenis en mij zelf wat kanker betreft heb ik me t.z.t. ook verdiept in ons voedsel. Een paar kleine tipjes heb ik voor je. Wist je dat het topje van een wortel de meeste vitaminen bevatten, dat gedroogde erwten heel gezond zijn mits je het weekwater ook gebruikt en dat je heerlijk taart kan bakken met boekweitmeel en zongedroogde vruchten.

  2. Eefje

    Oja… herkenbaar dit. Eigen voer meenemen naar het ziekenhuis is duidelijk beter! Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: