Off the radar

Ik duik even onder, even weg. Een eiland, dat lijkt me wel wat.

Dus hophop, met z’n allen op vakantie. En dat betekent voor mij eens een nieuw recept deze keer:

NO MEDIA

Oef, geen blog dus, geen statistieken, geen Facebook, geen e-mail, geen telefoon, Waht’s App, niks, niente, nada, noppes. En geloof me, ik ben ietwat verslaafd. Zeker nadat jullie zo overweldigend reageerden op mijn verzoek tot delen. In een enkele dag werd mijn bezoekersaantal gekatapulteerd naar een record van ruim 500, meer dan 2200 views. Ik krijg nog steeds berichten van oude bekenden, vrienden van vroeger en zelfs van mensen die ik nog nooit ontmoet heb, maar me des te meer weten te raken met hun woorden, hun wensen en medeleven. Ik ben verbluft, trots en vooral ontroerd. Dank jullie wel.

Afijn, cold turkey dus. ‘Zo weinig mogelijk prikkels van buitenaf’, zoals een vriendin zou zeggen. Ofwel, rust in de kop. Ik stel me voor: het ruisende geluid van de branding, het zachte zuchten van een zoel zeebriesje, een krekel hier en daar in het knisperende dorre gras, turen naar de einder, duizend sterren in de pikzwarte hemel, voeten in het warme zand, de stilte van een zomeravond. En een boek, dat is zo ouderwets, dat mag. En mocht er nou toch een post op dit blog verschijnen, dan heb ik die dus van te voren al geschreven ;-), maar deel hem gerust! Voor als ik weer thuis kom, met mijn lege hoofd.

beach

Over Jette Vonk

Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italië voelt inmiddels als een tweede thuis. Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. In 2003 werd mijn standplaats Utrecht, uiteindelijk met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Begin 2015 verhuisde ik terug naar het Brabantse land, terug naar mijn roots en de rust van de velden. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zorgen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden. In juni 2013 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment startte voor mij een zoektocht hoe hier mee te dealen, dat verhaal deel ik op deze weblog. Sindsdien dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment, elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

 1. Floor

  Hoi Jette, het is inmiddels jaren geleden dat wij elkaar gezien/gesproken hebben. Nadat ik van mijn ouders dit nare nieuws heb gehoord neem ik regelmatig een kijkje op je blog. Krachtig hoe jij de strijd tegen kanker aan gaat en hoe je er over schrijft. En de informatie die je schrijft over voeding vind ik erg interessant! Je blog ga ik op facebook zetten! Ik wil jou en je gezin veel sterkte wensen en geniet van jullie vakantie! Groetjes Floor Roks

 2. leonne Peijnenburg

  Jette Bas en Kleine lieve Mac ♡♡♡

  Een hele fijne vakantie voor jullie.
  Zet de genieter maar open en het gaat lukken.

  Groetjes Leonne.

 3. Paul

  Helemaal TOP! Geniet ervan!

 4. een eiland off the radar.. nou dáár begint een klein feest, enjoy enjoy.

 5. Elz

  Gelijk heb je. Geniet ervan.

 6. Fijne vakantie!!!!!!!!
  Geniet ervan!

 7. Elsbeth

  Geniet van de tijd die je samen met elkaar doorbrengt…..heel veel liefs! Elsbeth xxx

 8. Eefje

  Veel plezier meid! En afkick-se!

 9. Nicole Lormans

  Heel goed plan! Waarschijnlijk wel heel heftig, maar los van alle moderne prikkels kom je pas echt tot jezelf. Liefs Nicole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: