De geur van Gorilla

In het kader van de grote schoonmaak moesten ook de meeste parfums dit huis verlaten. Gelukkig heb ik een fantastisch alternatief gevonden: Gorilla!

Het zijn de ftalaten, lekkere bekbreker ja. Maar die moet je dus niet hebben en die zitten dus in bijna alle parfums. Officieel zijn ze natuurlijk niet gevaarlijk, maar voor de zekerheid heeft de EU ze toch maar verboden in speelgoed. Iets met rare verschijnselen omtrent ontwikkeling en voortplanting bij kinderen. Vaag, maar ik weet genoeg! Op zoek naar een natuurlijk alternatief.

En daar was Gorilla. Het stond doodleuk op de wc van een nieuw koffietentje dat ik aan het checken was. ‘Perfume is the point‘, I like it. Op naar de Lush dus, want daar verkopen ze dit geinige goedje. Ik dacht een quick fix, d’r in er d’r uit, maar vervolgens sta ik daar een half uur geamuseerd te luisteren naar de verkoopster. Bij elk parfum vertelt ze een verhaal dat in de verste verte niet lijkt op de zoetsappige zwijmel uit het Douglas blaadje, dit is rock ’n roll! wat dacht je van ‘Breathe of God’, ‘Voice of Reason’, ‘Smell of Freedom’, The Bug’ of gewoon lekker ‘Dirty’. Alles draait om de geur, flesjes doen er niet toe. Die kun je dan ook in alle soorten en maten kopen, allemaal even simpel. Het gaat om de geur van die doorrookte avond in het cafe, met goede gesprekken met beste vrienden. Het gaat om de bravoure waarmee je in de jaren twintig een nachtclub binnenwandelt, heupwiegend. Of gewoon, de geur van een zonnige dag, een verfrissende regenbui of die van de toorn van de duivel. Wat je wilt.

En dan natuurlijk de ingrediënten, natuurlijk dus. Behalve de musk, want geen dode dieren in dit parfum. Denk dus aan roos, citroen, sandelhout, vanille, bergamot, affin, the usual, maar dan in een unusual en vooral heel erg leuk jasje. Gorilla in da house!

www.gorillaperfume.com

wpid-CameraZOOM-20130922210302053.jpg

Over Jette Vonk

Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italië voelt inmiddels als een tweede thuis. Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. In 2003 werd mijn standplaats Utrecht, uiteindelijk met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Begin 2015 verhuisde ik terug naar het Brabantse land, terug naar mijn roots en de rust van de velden. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zorgen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden. In juni 2013 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment startte voor mij een zoektocht hoe hier mee te dealen, dat verhaal deel ik op deze weblog. Sindsdien dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment, elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

Eén reactie

  1. Eva

    Oh jee, ik word hier iets te nieuwsgierig naar geloof ik 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: