Balans

Balans vinden, draait het daar niet allemaal om?

Soms vind je hem op de mooiste plekken, zoals op een door zomergasten verlaten strand dat nog een klein beetje na ligt te broeien in de late, Italiaanse herfstzon. Ik vind hem dan al stenen stapelend, omdat dit me zo kan verrassen. Soms vinden zelfs de grootste of meest onmogelijke exemplaren toch een perfect balansmoment en bouw je zomaar een toren. Rank en broos in de wind, maar toch, balans. Al is het maar voor even.

wpid-CameraZOOM-20131012162822945.jpg

image

Over Jette Vonk

Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italië voelt inmiddels als een tweede thuis. Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. In 2003 werd mijn standplaats Utrecht, uiteindelijk met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Begin 2015 verhuisde ik terug naar het Brabantse land, terug naar mijn roots en de rust van de velden. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zorgen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden. In juni 2013 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment startte voor mij een zoektocht hoe hier mee te dealen, dat verhaal deel ik op deze weblog. Sindsdien dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment, elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

 1. Pingback: Hoogtepunten | zonder vonk geen vuur

 2. Onze veerkracht moet oneindig zijn om altijd in balans te blijven of weer te komen… Mooi beeld de balancerende stenen, ik zal er nog eens aan denken.

 3. Heleen Bron

  Hoi Jette,

  Mooi, dat blog van jou, en sterk en inspirerend net als jij. Mijn favoriete gedicht van Armando lijkt wel voor jou geschreven (ik dacht tot nu toe dat het voor mij was)

  Hier ben ik
  Dit is mijn stem
  Na eeuwen komt dit alles door
  Omdat ik zo verwoed ben
  Zo vol overgave
  Wie zal ik zijn?
  Ja, dat is nog onbekend

  Liefs van Heleen, en ook van Marc

 4. Wat een leuke blog met mooie foto’s! Mooie toren 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: