Juice up your life

Groenten en fruit, meer heb je haast niet nodig om gezond te leven. Ik ben aan de juices, boordevol anti-kanker vrienden!

Gelukkig, een zaak waar de ‘regulieren’ en de ‘alternatieven’ het dan toch echt over eens zijn: veel groenten en fruit eten is gezond. En als zelfs het Voedingscentrum het zegt….. Maar ik vind het best een gedoe om voortdurend overal weer nieuwe en afwisselende combinaties voor te bedenken, ik heb het ook wel eens druk. Enter: de juicer.

Hoe handig is zo’n juicer, of sapcentrifuge! Je knikkert er gewoon alles in wat je nog hebt liggen, en vooral die dingen die net een beetje te vers zijn geworden. Zo gooi je meteen een stuk minder eten weg. Alles even wassen en hop in de juicer, knallen maar. De lekkerste sapjes in een handomdraai, en gezond!

Twee van mijn favorieten:

1. Appel, rode biet, wortel en een klein beetje citroen
Schijnt ontzettend goed tegen kanker te werken, heb zelfs gelezen dat het na drie maanden elke dag drinken gewoon weg gaat. What the heck, we proberen het gewoon, zeker omdat het ook lekker is.

2. Sinaasappel, wortel, gember, eventueel beetje honing
Lekker fris en volgens de kenners een echte stress-releaver.

De truc zit hem vooral in het combineren van groenten en fruit. Dit zorgt ervoor dat alle waardevolle stoffen zoals vitamines, beter opgenomen worden in je lijf. Ook eens proberen in je eten dus, appeltje door de wokschotel, cranberry’s door de lasagne enz. Experimenteer er op los en laat mij  vooral weten wanneer je een goede combi hebt ontdekt.

Op internet en Facebook vind je eindeloos veel ideeën voor groentesapjes, bijvoorbeeld op Juicing Vegetables.

wpid-CameraZOOM-20131107123016991.jpg

Advertenties

Over Jette Vonk

Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italië voelt inmiddels als een tweede thuis. Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. In 2003 werd mijn standplaats Utrecht, uiteindelijk met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Begin 2015 verhuisde ik terug naar het Brabantse land, terug naar mijn roots en de rust van de velden. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zorgen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden. In juni 2013 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment startte voor mij een zoektocht hoe hier mee te dealen, dat verhaal deel ik op deze weblog. Sindsdien dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment, elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

  1. TUUP

    de Juicer is de beste uitvinding sinds de popcornmachine….. Gelukkig hoeven jullie die Juicer niet mee te slepen. Juice-barretjes zat op Bali…..

  2. lea geerling

    Lieve mensen,
    Het is bijna zover kom jullie een hele fijne tijd samen toe wensen.probeer te genieten en op donkere dagen schijnt daar inieder geval de zon! Toy toy toy.Liefs Lea

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: