Home is where…

We zijn weer thuis. Thuis waar iedereen en alles op ons wacht, inclusief een slechte uitslag.

Wat was het fijn om weer thuis te komen! Thuis bij onze families, vrienden, ons huis, onze spullen. Geluk kan in kleine dingen zitten: winkelen bij de Ekoplaza (wat is er veel keuze), een winterjas aandoen, kunnen kiezen uit verschillende paren schoenen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Natuurlijk denken we nog vaak aan onze brommer-ritjes samen, de zonsondergangen aan het strand, onze huishoudster, ons zwembad en vooral aan de lange, lome dagen zonder vastomlijnd doel. Maar thuis is thuis.

Thuis komt echter ook de harde werkelijkheid weer om de hoek kijken en een dag na terugkomst lag ik in de MRI-scanner. Het was niet goed, de plekken op mijn wervels zijn groter geworden. De behandeling slaat niet (meer) aan. Een dreun. Ik voel me goed, heb nergens last van, maar ik wist al dat mijn borst weer was gaan opspelen. Hadden we eerder terug moeten komen? Heeft het allemaal niets uitgehaald dat dieet, die meditatie, het terughalen van mijn spirit? Heb ik mezelf voor de gek gehouden?

Ik wankel, ik struikel, maar ik val niet. Niet dit keer. Want wat ik mee naar huis nam van Bali was niet alleen een flinke portie vitamine D, mijn hervonden spirit en een hoop rust in de kop. Ik leerde er ook mijn harmonious mind te activeren. Twee keer per dag meditatie doet echt wat met me, het maakt me sterker, buigzamer. Het maakt dat ik beter kan accepteren wat ik niet kan veranderen. Wat komt dat komt. Alles is veranderlijk, alles geconditioneerd. En dus gaan we door, door zonder spijt. We gaan door met heel veel dankbaarheid voor de fantastische reis die we samen hebben mogen beleven en die ons nog elke dag zoveel geeft, wetend dat we omringd zijn door geweldige, liefhebbende mensen en in de volle overtuiging dat:

Everything will be okay in the end, if it’s not okay, it’s not the end.

deur

Over Jette Vonk

Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italië voelt inmiddels als een tweede thuis. Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. In 2003 werd mijn standplaats Utrecht, uiteindelijk met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Begin 2015 verhuisde ik terug naar het Brabantse land, terug naar mijn roots en de rust van de velden. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zorgen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden. In juni 2013 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment startte voor mij een zoektocht hoe hier mee te dealen, dat verhaal deel ik op deze weblog. Sindsdien dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment, elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

 1. Eva

  Ik ben er helemaal stil van, zowel van het slechte nieuws als van je ongelofelijke kracht. Ik heb heel veel respect voor hoe je hier mee omgaat. Ik deel je overtuiging dat uiteindelijk alles goed zal zijn, maar ik hoop daarnaast en vooral dat jullie nog heel veel “okay” tijd krijgen van tevoren.

 2. angela

  meiske, meiske toch er blijft je ook niets bespaard. Fijn dat jullie zoveel kracht uit jullie reis kunnen halen. Ik heb nooit veel in bidden gezien , maar ga het (op mijn manier) toch proberen : alles om het tij proberen te keren.
  Wens jullie alle drie veel sterkte. liefs tante Angela. xx

 3. Gaz

  Hey Jette, we’re thinking of you and the boys. We sooo hope and pray that things will come good for you! xxx

 4. leonne

  Lieve Jette Bas en Mac.

  Zo fijn dat jullie zulke mooie tijd hadden op Bali dat neemt niemand meer af,
  Ik hoop dat je uit deze bijzondere tijd veel kracht kunt putten
  om met dit bericht om te gaan.
  Met heel veel bewondering lees en hoor ik hoe je het doet met steun van heel veel lieve mensen om je heen.

  .

 5. Heleen Bron

  Lieve Jette, ik vond je al een mooi en sterk mens, maar je bent nog krachtiger en wijzer teruggekomen. Heel veel liefs voor jullie alledrie. ik duim elke dag voor je. Heleen en Marc

 6. Yvette

  Ik denk aan je Jette! Dikke kus!

 7. Ria Pruis

  Ondanks het “geschetste ” slechte scenario heb je in ieder geval een van je dromen vervuld.. Hoop dat je daar veel kracht kunt uithalen . Je hebt een fijne familie . Je bent een moedig mens .Je schrijft geweldig . Ik bewonder je ( leesvriendin van je moeder ) bemoedigende groet Ria Pruis

 8. Nina Andrea

  Ik vind je ontzettend sterk en dapper en je straalt enorm veel kracht uit! Ik had het slechte nieuws al vernomen, maar blijf hopen voor jullie drieën! Keep up the spirit!

 9. Melinda

  Everything will be okay in the end, if it’s not okay, it’s not the end. Ik pik ‘m even van je. Dit zegt alles. Mooi vooruitzicht ondanks alles. Sterke meid, zoveel tegenslag en maar blijven gaan… Ik bewonder je, jullie en ben er trots op je mijn vriendin te mogen noemen. XX

 10. Ans Keller-van Mol

  Zo’n mooie reis en zo’n naar bericht!
  Wat vreselijk verdrietig voor jou en je dierbaren.
  Deze prachtige maanden met jullie drietjes met zoveel dierbare momenten dat is voor altijd te koesteren.
  Ik hoop dat alle kracht en wijsheden die je hebt op gedaan je zullen sterken in de komende tijd.
  Hopelijk is er een kuur die positief aanslaat.
  Heel veel sterkte, kracht en alle goeds gewenst voor jou en je dierbaren.

 11. Ik ben wellicht minder buigzaam zonder meditatie want ik kan alleen maar denken …. Kut kut kut kut!

 12. Heel veel sterkte na dit slecht nieuws.Net thuis en dan dit.Maar misschien heb je veel energie opgezogen. Op Bali Waar je nu wat aan hebt.Afwachten wat ze nog achter de hand hebben.Kop op je bent sterk.Liefs Lea

 13. Romke

  Welkom thuis jullie, en hou je taai Jette!

 14. Oh dat is geen fijne thuiskomst na zo’n prachtige reis! Wat ellendig dat de MRI geen beter beeld gaf. En nu? Andere hormoontherapie? Door met Herceptin?

  Ik wens je veel succes en hoop dat je baat blijft houden bij meditatie en andere dingen die je kracht versterken.

 15. Wat balen Jette, maar oh wat ben jij sterk. X

 16. Jacoby

  HEEL VEEL KRACHT GEWENST!!!!!!!
  Kuzzzzzzzzzzzz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: