The bucket list

We zijn los hoor, met mijn bucket list. Er moet snel wat bijkomen, anders raakt hij nog op.

Daar staat hij dan dus, mijn tattoo, op mijn arm, waar iedereen hem kan zien. Weer een puntje van de bucket list afgevinkt. En het was niet zozeer een onnoemelijk verlangen naar een tattoo, maar de daad zelf die hem zo begeerlijk maakte. Al die jaren van rationele afwegingen (‘wat nou als ik echt secretaris-generaal van de VN wordt? – heel rationeel), redenen om het niet te doen (‘sta ik daar in mijn nette jurk’) en andere flauwe smoesjes (‘ik weet niet wat ik moet zetten’), maakten het nu bijna een rebelse daad. En dan vooral rebels tegen mijzelf, laat het los! Alles wat ‘ze’ misschien wel van je denken, maar vooral alles wat jij zelf van jezelf denkt. En zo staat daar nu ‘MAC’ op mijn arm, het enige waarvan ik zeker weet dat ik het altijd bij me wil dragen.

2014-03-28 10.24.13

Maar we gaan door. De Rolling Stones, we komen eraan! Kaarten voor Pinkpop zijn in the pocket, om samen met vrienden van heinde en verre gevierd te worden. Terug naar die tijden waarin het leven nog zo weinig groot verdriet kende, waarin de toekomst nog uitgestrekt en stralend voor ons lag. Maar de toekomst is nu en dus vinden we elkaar na jarenlange omzwervingen opnieuw – nu als echtgenoten, vaders, moeders, expats, maar nog altijd vrienden – op het vertrapte gras van de renbaan in Landgraaf, waar we zoveel kostbare momenten hebben gedeeld. En wederom zullen we het leven vieren, het bij de kladden grijpen en uitwringen tot de laatste druppel, want dat zijn we nog altijd niet verleerd.

Pinkpop

Natuurlijk was daar onze fantastische reis naar Bali, met mijn twee lieve mannen en twee weken met mijn ouders. Ons bezoek aan onze vrienden in Singapore. De familie-etentjes sinds we terug zijn, mijn vriendinnen op mijn verjaardag. Genieten van de kleine dingen in elke dag. En dat filmproject en dat werk, dat begint ook te komen, om over mijn schrijfplannen nog maar niet te spreken! Mijn bucket list heeft zelfs al twee tv-programma’s geïnspireerd om contact met me op te nemen en een student journalistiek interviewde me voor haar website ‘The Bucketlist’. Positieve energie dus, die bucket list. Ik kan het iedereen aanraden, ga op zoek naar wat je echt wilt, wat je echt belangrijk vindt. Wat ik vond is dat er in eerste instantie misschien wel heel veel dingen op staan die er werkelijk niet toe doen. Het is dus ook een soort ‘eerlijk-naar-jezelf-test’. Jaag je dromen achterna, daag jezelf uit, maak er het mooiste leven van dat je kunt. Voor wat betreft mijn volgende actie? Eerst even die chemo, dan Afrika. The universe has my back.

 

Over Jette Vonk

Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italië voelt inmiddels als een tweede thuis. Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. In 2003 werd mijn standplaats Utrecht, uiteindelijk met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Begin 2015 verhuisde ik terug naar het Brabantse land, terug naar mijn roots en de rust van de velden. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zorgen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden. In juni 2013 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment startte voor mij een zoektocht hoe hier mee te dealen, dat verhaal deel ik op deze weblog. Sindsdien dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment, elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

 1. Tuupz.....

  Een vettige dikke Amerikaanse bak kopen of een hippie california camperbusje en een flkse roadtrip door de States maken. Daar zijn in ieder geval genoeg mensen om te overtuigen dat suiker slecht is,,,,,,
  Hoop dan wel voor Doin, dat jij nog ergens voldoende verlofdagen kan opnemen,,,,,,,,

 2. Bas

  Mooi Jette! Afrika is next??

 3. leonne

  wauwwwwww wat leuk.

 4. Er bestaat gewoon geen mooiere tatoo dan MAC voor op je arm. Zo is en blijft hij altijd bij je. Wat een bucket-lijst! . En je krijgt er nieuwe afspraakjes door 😉 .
  Ik mis de activiteiten van de Iceman erop, vind ik nl echt iets voor jou om aan mee te doen!

 5. Zahra

  Geweldige foto met Al en Martijn…dat waren ook de jaren van onze gekke Queensday-dagen, wat n feest!

 6. Fijn dat je zoveel dingen aan het doen bent die je graag wilt doen! Het is een bijzondere tattoo, mooi! Ik heb ook al wat van mijn bucket list afgestreept, al was de lijst niet zo lang. De Dom beklimmen staat er nog steeds op. 🙂

 7. Mooie plannen en wat een coole Pinkpopfoto! Midden jaren ’90?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: