Suikervrije limonade

Moeilijk man, zonder suiker! Dus na alle opwinding over mijn ‘suiker maakt je ziek’-blog hierbij even een lekker makkelijk limonade recept om van de schrik te bekomen. Suikervrij natuurlijk!

When life gives you lemons….. you make lemonade! Voor de verstikkend hete zomerdagen, een makkelijk zelf-maak recept uit eigen keuken:

Ingrediënten:

halve citroen – twee takjes munt – handje frambozen (vers of diepvries) – water – evt. ijsblokjes – (glazen) literfles

Maken:

Knijp de citroen uit, sap in de fles, munt, frambozen en water erbij en hoppa: lekkere limonade. Na een poosje trekt de kleur van de frambozen in het water en heb je een lekkere zoete limonade. Je kunt er eventueel nog een lepel baking soda doorheen roeren voor bubbels. Misschien kun je er ook wel waterijsjes van maken, dat wordt het volgende project!

Oja, frambozen doen het heel goed tegen kanker (Nutricijnen uit het bos), net als munt (Kruiden kuren), mooi meegenomen toch? Als je het vermaarde suiker-blog hebt gemist (80.000 anderen niet!), check hier ‘Waarom suiker ziek maakt‘.

 

Lemons

 

Over Jette Vonk

Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italië voelt inmiddels als een tweede thuis. Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. In 2003 werd mijn standplaats Utrecht, uiteindelijk met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Begin 2015 verhuisde ik terug naar het Brabantse land, terug naar mijn roots en de rust van de velden. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zorgen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden. In juni 2013 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment startte voor mij een zoektocht hoe hier mee te dealen, dat verhaal deel ik op deze weblog. Sindsdien dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment, elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

  1. Diana

    dank voor de tip! Ben er inderdaad van in de stress geschoten en wist het ook wel, maar ja, wat is het alternatief! als je er nog meerdere hebt, dan hoor ik ze graag!!!! het schijnt dat suikervrije aanmaak maar ‘1,5’ gram suiker per glas bevat. Ik noem dat ‘kat in de zak’ ofwel, valse voorwendselen. Evenals cupcake thee en die andere rommel (van lipton), waar gewoon (flink) wat suiker in zit, geconstateerd door de keuringdienst van waarde.
    Trouwens, water met alleen citroen en munt is ook heel lekker 🙂

  2. Laat ik nu alle ingrediënten in huis hebben;-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: