Hoogtepunten 2014

Een nieuw jaar een nieuwe traditie. Net als vorig jaar geen goede voornemens, maar terugkijken op de hoogtepunten, de rijkdom zien.

Met het nieuwe jaar begon voor ons in 2014 letterlijk een nieuwe periode. Na anderhalve maand geworsteld te hebben op Bali hadden we de bodem bereikt en na veel lange gesprekken krabbelden we de eerste week van januari langzaam weer op. We verruilden het noorden voor het zuiden, het levendige Changgu. En hier begon het ware genieten. Ik surfte! We beklommen met zijn drieën een vulkaan. We lieten eindelijk die langverwachte tattoo zetten, we genoten van prachtige zonsondergangen aan het strand. En natuurlijk was daar die meditatieweek van Bali Usada die werkelijk mijn leven veranderde. De laatste ochtend op Bali, met z’n drieën op de scooter, slippers, korte broek, laatste keer op pad voor een ontbijtje met pannenkoeken en verse kokosnoot.

En toen naar huis! Wat was het heerlijk om iedereen weer te zien, familie, vrienden, thuis te zijn. Natuurlijk volgde er chemo, maar ook deze periode heb ik zo veel mooie en dankbare momenten ervaren. Vrienden en familie die me opzochten, eten kookten, me mee uit fietsen namen. Mijn verjaardag met al mijn vriendinnen. De museumbezoeken met vrienden, kinderen, mijn moeder. The Rolling Stones op Pinkpop! Een lome zomervakantie in Italië en Frankrijk, het weerzien met Florence. Zweven op de Parade, eten, drinken en kamperen met fijne mensen. Mijn cursus bij Wim Hof alias ‘de Iceman’! Opnames voor de KRO, familieweekend met nieuwe aanwas, nieuwe klanten, een fantastisch ‘vier het leven festival’, een magisch Sint Maarten, de verwondering van Sinterklaas, uitwaaien aan het strand van Zeeland en bijtanken in Rome.

En natuurlijk was daar mijn boek, langzaam en met de nodige hartenzeer ploeter ik door, regel voor regel, op weg naar mijn eigen verhaal. En dan last but not least die regenboog. Zo helder en kleurrijk, daar moest wel een pot goud aan het eind staan. En die stond er, in mijn geboortedorp, tussen de populieren en de uitgestrekte velden: een nieuw thuis. Dankjewel 2014, het was weer een feest. Welkom 2015, ik ontvang je met open armen.

Collage 2014

 

Over Jette Vonk

Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italië voelt inmiddels als een tweede thuis. Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. In 2003 werd mijn standplaats Utrecht, uiteindelijk met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Begin 2015 verhuisde ik terug naar het Brabantse land, terug naar mijn roots en de rust van de velden. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zorgen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden. In juni 2013 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment startte voor mij een zoektocht hoe hier mee te dealen, dat verhaal deel ik op deze weblog. Sindsdien dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment, elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

  1. a.j.m. Keller-van mol

    Jette, ik wens je met je dierbaren in alle opzichten een heel goed jaar!
    Alle goeds gewenst!

  2. Ton

    Ik wens jou/jullie veel nieuwe hoogtepunten toe in 2015!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: