Zoet, lekker & gezond

Twee van mijn favoriete zoet-recepten zonder suiker. Snel gemaakt, zonder bakken, lekker en gezond.

Suikervrij eten gaat best prima hier in huis, maar als het op zoete trek aankomt moeten ook hier de handen uit de mouwen. Want lekker zoet zonder suiker kent de Appie Happie of Oom Jumbo niet. Twee van mijn favo recepten dus, die ik overigens heb geleend.

Chocoballen met kokos

Ingrediënten voor 25 ballen

  • 200 gram dadels (ontpit)
  • 170 gram verschillende noten (bijv. hazel, walnoot, cashew of para)
  • 60 ml kokosolie
  • 2 eetlepels rauwe cacao (in ieder geval ongezoet)
  • 1 eetlepel chia zaden
  • kokosrasp

Bereidingswijze
Laat de dadels 15 minuten in water weken. Doe de rest van alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en maal alles goed fijn. Voeg de dadels toe en mix nog een keer. Schep alles in een kom en laat 10 minuten staan. Rol van de mix balletjes met je handen en dip ze in de kokosrasp. Leg ze een uur in de koelkast en klaar. Je kunt ze invriezen. www.renskroes.com

wpid-img_20150520_125101.jpg

Chocotruffels

Ingrediënten voor 12-15 truffels
120 gram amandelmeel (gemalen amandelen)
120 gram dadels (ontpit)
1 avocado
6 el cacao, plus wat extra voor de buitenkant

Bereidingswijze
Zet een bord of bakplaat klaar met bakpapier. Hak de dadels fijn in een keukenmachine. Voeg het amandelmeel, de dadels, avocado en de cacao toe. Rol de vulling uit de keukenmachine in truffelformaat en rol de truffels door het cacaopoeder (een hele dunne laag, anders kun je ze lastig eten). VoedZo

Buon appetito!

wpid-img_20141008_153447.jpg

Advertenties

Over Jette Vonk

Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italië voelt inmiddels als een tweede thuis. Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. In 2003 werd mijn standplaats Utrecht, uiteindelijk met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Begin 2015 verhuisde ik terug naar het Brabantse land, terug naar mijn roots en de rust van de velden. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zorgen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden. In juni 2013 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment startte voor mij een zoektocht hoe hier mee te dealen, dat verhaal deel ik op deze weblog. Sindsdien dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment, elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

  1. Helma

    Ziet er goed uit. Gaan we zeker eens proberen.

  2. Eefje

    Mmm, klinkt lekker! Ook hier maar eens de handen uit de mouwen voor zelfgemaakt snoepgoed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: