Rode schoenen #2

Bijna twee jaar geleden kocht ik nieuwe rode schoenen, ik dacht wellicht de laatste. Think again!

It’s that time of the year again! Er gaat niets boven nieuwe, rode schoenen. Eind juli 2013, ik twijfelde serieus of het wel zin had om nog dure schoenen te kopen. Ik las deze week oude schrijfsels terug en herkende mezelf niet meer terug in ‘de vrouw met het verwoeste leven’ van toen. “Moet ik nu nog geld uitgeven aan nieuwe schoenen? Of juist heel veel, omdat het toch de laatste zullen zijn?” En nu dus twee jaar verder, geen haar op mijn hoofd die er nog zo over denkt. Natuurlijk koop ik nieuwe schoenen en natuurlijk zijn ze rood!

Ik schreef destijds ook dat ik geen geld meer ging uitgeven aan een nieuwe bank, een nieuw bed. Ik heb serieus nog gedacht “zonde van die nieuwe crocs die ik in Italië heb laten staan nu ik daar nooit meer zal komen.” (Ja ik heb crocs, echt, maar ik kom er het terrein niet mee af, echt.) Afijn, we hebben dus een nieuwe bank, inmiddels ook een nieuw bed en mijn crocs hebben de reis van Italië naar de boerderij gemaakt. Eigenlijk kun je wel zeggen dat ik een nieuw leven heb. Een heel nieuw leven, in twee jaar tijd, inclusief schoenen, bank, bed en crocs. Inclusief een nieuw huis, met een bijna nieuwe keuken. Een nieuw leven, met een nieuwe toekomst.

rode schoenen

NB Ik ben hard aan het werk om de afgelopen twee jaar om te zetten in een boek, vandaar de trip down memory lane. Mocht je nog correspondentie met en/of van mij hebben van die tijd, of andere interessante stukken: laat het me weten!

Over Jette Vonk

Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italië voelt inmiddels als een tweede thuis. Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. In 2003 werd mijn standplaats Utrecht, uiteindelijk met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Begin 2015 verhuisde ik terug naar het Brabantse land, terug naar mijn roots en de rust van de velden. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zorgen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden. In juni 2013 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment startte voor mij een zoektocht hoe hier mee te dealen, dat verhaal deel ik op deze weblog. Sindsdien dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment, elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

 1. Tuup

  Mooi..

  Koop voor de komende jaren voldoende rode schoenen. Daar kun je er nooit te veel van hebben.
  Vooral rode sneakers…

  Groetjes Tuup

 2. Dag Jette.Ik ken je niet maar volg je sinds ik je interview in Kracht heb gelezen ook een woord dat bij je hoort!
  Ik heb sinds okt 2009 een Melanoom en sinds aug 2013 met uitzaaiingen.(ik ben nu 71)De uitzaaiing in mijn kleine hersenen is geopereerd door de neurochirurg dr Nanda. Die zei tegen mij niet stoppen met leven en vragen naar de immunotherapie! Dit heb ik gedaan ik volg een immuno in het AVL (trial) en ik ga door met mijn leven, volg het Houtsmuller dieet, ik word behandeld door een natuurarts en ik mediteer dagelijks.
  Mijn leven staat niet (meer) op de kop maar is zo mooi! Ik werd warm van jou verhaal en ik wens je heel veel liefs en kracht toe samen met je man en zoontje, en ga door met je leven! Corrie.

 3. Ans Keller-van Mol

  Wat moet jij je gelukkig voelen in dit nieuwe leven in een mooie boerderij op een prachtig stuk van ons land!
  Je hebt heel hard aan jezelf gewerkt. Alle respect!
  Geniet en koester alle momenten met je gezin en al je dierbaren om je heen.
  Alle goeds gewenst Jette.

 4. Helma

  Hoi Jette,

  Leuke schoenen. Vloer trouwens ook en wat een leuke actie van Marco.
  We komen snel (binnen)kijken.

 5. Marco Leeuw

  Hoi Jette,
  Via Andrea kreeg ik jouw berichtje doorgestuurd. Ik lees net jouw verhaal en ik vind dat het tijd is voor weer nieuwe schoenen! Je hebt ze in 2013 gekocht lees ik.
  Ik wil je graag een paar geven op mijn kosten voor de komende 2 jaar weer!
  Ik werk bij Asics. Kun je mij je adres e-mailen?
  En jouw maat doorgeven?
  (Staat vast op de binnenkant van de flap van je huidige schoenen)
  Wil je weer rode of ga je voor een nieuwe kleur?
  Zie je e-mail wel tegemoet!
  Groet,
  Marco Leeuw

 6. Diana

  Hallo jette, ik ken je niet, maar lees wel je blog. Met veel plezier overigens. Bij mij is in december 2013 uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Ik was toen 43 en dacht op dat moment…..dit was het dus. Ook ik dacht toen, nieuwe spullen heb ik niet meer nodig want die verslijt ik toch niet meer! Inmiddels denk ik daar nu anders over en koop ik ook weer gewoon nieuwe schoenen, nieuwe auto en hebben we de woonkamer opgeknapt. Jouw verhaal is voor mij heel herkenbaar.
  Diana.

  • nagwork din ako sa net cafe sa amin. sa sobrang dami ng computer shop eh ang pinakamura na rent eh 9/hour. peru di namin ginaya ung price nung nag ooffer ng mababang rent kasi madami kaming valued customer na kahit 15/hour pa rin kami eh sa amin pa rin sila talaga pumupunta. hanggang ngayon buhay pa rin ung business. lesson learned: be good to your customer, cgurado babalik sila na may kasama. dapat assist kung assist. maging aprcoaphable.

 7. Goede geluiden! Geweldig, rode schoenen gaaf! Helaas kan ik je niet helpen met gegevens voor je boek,maar kijk rijkhalsend uit naar het resultaat. Geniet lekker van deze fijne tijd.Liefs Lea

 8. Mariet Steenbakkers

  Dag Jette,

  Wat kan t leven toch ten goede keren of niet dan?

  Geweldig!

  Met vriendelijke groet Mariet Steenbakkers RMT/RT

  Lid NVM

  De Wissel Beheer b.v. Heumenhofseweg 3 6582 BS Heumen

  Tel. 06-51934142 Tel. 024-3881674 Fax. 024-3881677

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: