Druk, druk, druk

Ik ben er nog, live & kicking. Alleen een beetje druk, met leven en meer van die dingen.

Toch maar even een update, anders mochten mensen nog gaan denken dat ik er niet meer ben. En niets is minder waar! Ik ben er en ik zal er nog veel meer zijn. Even een paar projecten op een rij, mocht je me missen op http://www.zondervonkgeenvuur.nl:

 • Ik werk mee aan een prachtige documentaire van Kick Stockvis die hij maakt voor de Borstkankervereninging Nederland (BVN), je leest er hier alvast wat over. Deze korte film gaat in première op de Themadag Hoop en Vrees van de BVN (ja heel erg die naam), waar ik ook mijn steentje aan bij zal dragen.
 • Ook ben ik druk druk met mijn nieuwe verslaggeverschap voor de lokale Mooi Schijndel Krant, want hoe leuk is het om zo mijn geboortedorp opnieuw te leren kennen!
 • Dan mocht ik ook nog op pad voor mijn favoriete opdrachtgever Salt, check de komende herfsteditie voor weer super veel inspiratie voor een avontuurlijk leven.
 • En natuurlijk werk ik gestaag door aan mijn boek, samen met de liefste uitgevers Keff&Dessing en Meulenhoff Boekerij en de leukste beste fotograaf Bram Heijnen. Begin volgend jaar in de winkels, maar nu al hier te reserveren!
 • Met De Alfabetboeken werk ik momenteel aan een heel leuk project: Kleintje Schoolalfabet. Hierin schrijven kinderen wat zij nou eigenlijk van school vinden.
 • En tot slot, voor nu, verzorg ik de presentatie van Docs in the City. Drie avonden in het teken van internationale documentaires, met boeiende gasten en uiteraard heel veel ruimte om na te praten. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Dat dus, en daarom druk. Maar ook weer chemo, want ondanks al mijn enthousiasme en ‘doe de dingen die je wilt doen’, speelt mijn lever weer op. Beide voetjes weer stevig op de grond dus. En door.

yoga_lozere

Over Jette Vonk

Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italië voelt inmiddels als een tweede thuis. Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. In 2003 werd mijn standplaats Utrecht, uiteindelijk met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Begin 2015 verhuisde ik terug naar het Brabantse land, terug naar mijn roots en de rust van de velden. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zorgen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden. In juni 2013 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment startte voor mij een zoektocht hoe hier mee te dealen, dat verhaal deel ik op deze weblog. Sindsdien dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment, elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

 1. carola

  Hoi Jette, Ik ben een vriendinnetje van Laura en via de zijlijn hoor ik wel eens een en ander over je. Ik heb respect voor je en wil je (ondanks we elkaar niet kennen) veel sterkte en moois toewensen. Grt Carola uit Haaksbergen

 2. Ans Keller-van Mol

  Jette, wat ben je geweldig goed bezig aan zoveel projecten en wat een energie!
  Heerlijk dat allemaal voor elkaar te krijgen.
  Veel succes en je lijf kan het allemaal aan!
  Top prestatie!
  Alle goeds gewenst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: