Film: Het boek is nog niet uit…

Voor de Borstkankervereniging Nederland werkte ik mee aan een korte documentaire van Kick Stokvis over leven met uitgezaaide borstkanker. Zie hier het resultaat.


Bekijk eventueel ook de nabespreking van de film op de themadag Hoop & Vrees in oktober vorig jaar.


Voor meer informatie over deze dag: www.borstkanker.nl/themadag_hoop_vrees

Over Jette Vonk

Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italië voelt inmiddels als een tweede thuis. Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. In 2003 werd mijn standplaats Utrecht, uiteindelijk met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Begin 2015 verhuisde ik terug naar het Brabantse land, terug naar mijn roots en de rust van de velden. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zorgen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden. In juni 2013 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment startte voor mij een zoektocht hoe hier mee te dealen, dat verhaal deel ik op deze weblog. Sindsdien dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment, elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

 1. Mooi verwoord Jette. En voor mij persoonlijk erg inspirerend hoe je in het leven staat als mama, freelancer, vrouw van Bas en levensgenieter. Daar wil ik graag meer over weten, te beginnen met het Volkskrant artikel dat ik net voorbij zie komen en vervolgens natuurlijk ook je boek. Goed bezig! groetjes Cindy

 2. Floor Roks

  Jette, wat een prachtig stuk in de Volkskrant! Groetjes Floor

 3. Vanmorgen sloeg ik de Volkskrant open en zag meteen: hé jij staat erin. Net gelezen, bewaard voor een rustig moment. Raar, dorpsgenoot zijn en meelezen op een blog terwijl je elkaar niet kent. Ook bijzonder om te zien hoe iedere vrouw haar eigen weg volgt om te zijn wie ze is. Omdat ik ouder ben dan jij was mijn zoektocht minder groot. Twee keer eerder kanker had me al gedwongen om mezelf af te vragen wie ik ben en hoe en waar ik wil zijn. Ik was wel verrast te lezen dat je op Bali was. Wij gaan er binnenkort heen en ik verheug me heel erg daarop.
  Wat ook herkenbaar is, is de driemaands-horizon. Ik heb pas zo kort uitzaaiingen maar merk dat ik wel een grote lijn in gedachte heb, 77 worden, toch als advocaat aan de slag gaan, maar tegelijkertijd is er die driemaands-van-controle-tot-controle-horizon. Pas dan weet je weer even dat je vooruit kunt. Ik kijk uit naar je boek! Je schrijft zo mooi dat het boek alleen maar goed kan zijn.

 4. Willem en Marianne

  Hallo Jette,
  We hebben beide documentaires bekeken.
  We zijn onder de indruk.
  Wat een diepgang geven jullie aan jullie bijzondere leven !
  Dank dat je dit deelt.

  Lieve groet, Willem en Marianne

 5. Ton

  Hallo Jette,
  Ik heb net de documentaire en het intervieuw bekeken, petje af voor jou en de andere vrouwen! Het is een mooi document wat een goed beeld geeft van hoe het ook kan. Je bent meer dan je ziektebeeld, en je leeft je leven op jouw eigen manier en gaat daar voor. Alle respect voor hoe je daarmee omgaat.
  Jette, ik hoop dat jij je doelen bereikt en blijft genieten van het leven!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: