May all beings be happy

Ik geloof dat alleen liefde haat kan overwinnen, dat heb ik geleerd van mijn meditatieleraar Pak Merta Ada. Zijn Bali Usada komt in juni naar Nederland, voor een stilte-meditatieweek. Misschien kun je er bij zijn om ook de vrede in je hart te vinden.

Begin 2014, tijdens onze laatste week op Bali, volgde ik een stilteretraite van Bali Usada. Een week lang mediteren, zonder communicatie, de diepte in, op zoek naar mijn ziel. Het heeft van mij een nieuw mens gemaakt (lees hier mijn verslag). Na een half jaar grote angst en paniek na mijn levensbedreigende diagnose, vond ik hier eindelijk rust en vrede. En vooral ook mentale kracht om al datgene wat er op mijn en ons pad zou komen het hoofd te bieden. Nog elke dag geeft het mij deze kracht en in momenten van grote wanhoop is het telkens een troostrijke haven, waarvan ik weet dat daar altijd vrede is.

Pak Merta leerde ons dat alle mensen samen één ziel vormen, dat onze menselijke manifestatie hier op deze aarde slechts een druppeltje is uit die ene grote wolk. We zijn de druppel in de zee, maar de zee zit ook in de druppel. Daarmee zijn we altijd en eeuwig met elkaar verbonden, of we nu hier op aarde rondwandelen of niet. Ik ben een deel van jou, jij bent een deel van mij. Voor altijd. Dus laat ons samen die vrede vinden, zeker in tijden als deze, waarin een deel van ons zo de weg is kwijtgeraakt.

Op www.balimeditation.com vind je meer informatie over Bali Usada en Pak Merta. Voor meer informatie over de meditatieweek van 5-11 juni in Nederland kun je mailen naar bu-nl@balimeditation.com, of stuur me een bericht via deze site. We zien je graag. May all beings be happy.

Flyer_UTB1-NL_tapa brata

Advertenties

Over Jette Vonk

Geboren op de eerste dag van de lente in 1980 in het Brabantse Schijndel. Na een opleiding journalistiek verruilde ik het Tilburgse voor het Florentijnse, waar ik mij zowel de Italiaanse taal als la vita bella eigen heb proberen te maken. Italië voelt inmiddels als een tweede thuis. Terug in Nederland aan de slag in de media, schrijven en televisie maken. In 2003 werd mijn standplaats Utrecht, uiteindelijk met man en kind (Mac, 2011) en in deze heerlijke stad heb ik de master culturele antropologie gevolgd met als specialisatie diversiteit. Begin 2015 verhuisde ik terug naar het Brabantse land, terug naar mijn roots en de rust van de velden. Ik werk al jaren als freelancer en die vrijheid bevalt me meer en meer. Vrij te zijn om te werken, te zorgen en te ontspannen wanneer ik dat wil. Ik leef vol vuur, zoals een Vonk betaamt en als het even kan probeer ik ook voor anderen dat vonkje te zijn dat een warm vuur doet ontbranden. In juni 2013 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment startte voor mij een zoektocht hoe hier mee te dealen, dat verhaal deel ik op deze weblog. Sindsdien dus geen bullshit meer in mijn leven, no nonsense, recht op mijn doel af en op dit moment is dat genieten van mijn leven, van elke dag, elk moment, elk ogenblik, met de mensen van wie ik hou.

 1. Hallo Jette, ik zou graag wat meer informatie willen over de meditatie week.

  • I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this website. Thanks , I will try and check back more fryteunqle. How frequently you update your site?

 2. Ton

  Dag Jette,
  Heb je boek ook in een ruk uitgelezen en vind het heftig, indrukwekkend maar ook inspirerend! Diep respect!!
  Ton

 3. Dag Jette,

  Meteen na het interview in de Volkskrant heb ik jouw boek gekocht en in een ruk uitgelezen. Oei wat raakt het me. Vorig jaar heb ik een operatie gehad aan mijn borst. Gelukkig is alles in orde nu en hoef ik geen behandelingen te ondergaan. Het heeft wel mijn leven veranderd. En de kijk op mijn bestaantje. Nu ben ik aan het zoeken. Hoe wil ik het leven leven? Een meditatietraining staat op mijnverlanglijstje. Dit lijkt me een mooie gelegenheid om aan dat verlangen gehoor te geven.

  Warme groet, Elian

 4. Heb je boek gelezen. Respect!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: