Mijn bucket list

 • heel veel tijd met mijn gezin doorbrengen CHECK
 • en met mijn familie en vrienden CHECK
 • genieten van alledaagse dingen CHECK
 •  SCHRIJVENSCHRIJVENSCHRIJVENSCHRIJVENSCHRIJVENSCHRIJVENSCHRIJVEN (gedichten/boek/artikelen/blog/LIED) CHECKING
 • TED Talk houden, over het nut van een bucketlist? CHECK
 • werk doen dat ik echt leuk vind – working on it
 • op bezoek bij verre vrienden CHECK
 • op reis met mijn mannen CHECK
 • foto/film-project met bram heijnen YES CHECK!
 • tatoeage DOUBLE CHECK
 • loslaten van alle angst en onzekerheid
 • een ouderwetse Pinkpop met you know who you are CHECK
 • een onvergetelijke oud & nieuw party CHECK
 • terug naar Afrika (ik kreeg Utah)
 • een geweldig ‘Vier-het-leven-feest’ CHECK
 • een boerderij CHECK
 • opnieuw piano leren spelen
 • een moestuin/belevingstuin/blote voetenpad bij onze boerderij
 • een camping waar mensen elkaar ontmoeten en inspireren
 • een sportieve uitdaging in het verschiet (hier broed ik nog op, misschien ook gewoon niet)
 • Met mijn broer en zus een nachtje weg CHECK
 • Met Mac naar Naturalis CHECK
 • Trouwen met Mac CHECK

Nog suggesties? Of kun je me helpen? Laat het weten!

 1. linda peeters

  Dag Jette,

  Ik heb de aflevering gezien van Umberto waar jij je verhaal deed. Een sterke vrouw, dat is wat ik zag!
  Een lieve mama, dat is wat ik weet!
  Die drive en het genieten wat ik bij jou heb gezien, mag ik als juf ook bij jouw lieve mannetje zien!
  Dankbaar!
  En ik zie het bij alle jonge kinderen eigenlijk. Die leven zo intens en in het nu!
  Dat maakt mijn leven zo mooi! Daar mag ik als juf iedere dag van mee genieten.
  Stiekem nog even kind zijn. En dan heb ik thuis natuurlijk ook twee van die lekkere drolletjes die het leven zo puur houden. Dan MOET je gewoon genieten! Nietwaar?!

  Ik heb na je oproepje nagedacht over mijn bucketlist.
  Ik kwam niet verder dan ‘MODDER’ 😉
  Tja…..
  Ik vind het heerlijk om met de kids(de kids in de klas en mijn eigen kleintjes) van de modder te genieten.
  Lekker stampen in de modder, roeren met een stokje, alle modder in emmertjes scheppen en vervolgens ergens neerstorten! Met je blote voeten in de modder…lekker de natuur aan je voeten voelen!
  Twee dagen lang kwam ik niet verder dan ‘MODDER’.
  Nu ik de berichtjes en bucket list zie van anderen in deze blog denk ik ‘Ja, idd…reizen met mijn gezinnetje, nog iets fijns doen met mijn moeder, …..knuffelen..veel knuffelen met mijn mini-me’s(die lekkere natte kussen van mijn dochtertje waarbij ze haar open mondje over de mijne zet en mij zo stevig aan mijn haren of oren vasthoudt-auw!)….

  Liefs en een knuffel aan Mac van zijn ‘maandag/dinsdag’ juf

 2. jeroen

  Ik heb niet ziek maar het maken van een bucketlist maakt je bewust wat belangrijk is en stemt tot nadenken.
  Mijn lijst:
  met mijn gezin naar Aruba en ons laten verwennen in een hotel
  met mijn vrouw in een fantastisch restaurant eten en met de taxi naar huis
  Shoarma eten met mijn dochter
  Vriendjes van mijn zoontje opzoeken in
  nederland
  Met mijn moeder door de duinen wandelen en bij haar thuis een kopje thee drinken
  En vooral niet:
  dure auto
  duur huis
  veel geld

 3. jeroen

  Geweldig dit!

 4. NIna Baijens

  Lieve Jette,
  Ik ben niet een Social Media plaatser, maar wilde wel graag meedoen aan jouw oproep, aangezien jouw mooie verhaal in het Magazine van de Volkskrant en bij RTL Late me tranen in de ogen hebben bezorgd en met mijn neus op de feiten heeft gedrukt. Wat een geweldige energie en positieve vibe heb je, never loose that!! Dus, ipv te delen op Social Media, heb ik gedeeld met mij moeder en zus en wil ik nu met jou delen. Wat staat er op mijn lijst? Reizen (ik ga na jouw verhaal nu eindelijk die reis naar een vriendin in Costa Rica maken!), deze wereld zien, Israël/Jeruzalem bezoeken, terugkeren naar n weer wonen/werken in het door mij zo geliefde Italië, een eigen plek vinden, ohoh en wat zou ik graag de paus ontmoeten, kan de Dalai Lama ook? (need to keep on dreaming), een eigen zaak beginnen en jong talent (zeker vrouwen) ongeacht afkomst of geloof een kans bieden en…Jette Vonk ontmoeten :)?? Enorm veel dank voor jouw inspirerende verhaal en dit te willen delen om anderen te laten inzien dat het tijd is de juiste keuzes te maken! Jouw boek koop ik absoluut en hopelijk kan ik Jette Vonk ontmoeten binnenkort van mijn lijstje afvinken :). Mijn gedachten zijn met jou en jouw gezinnetje, keep on going, you rock!!
  Enorm veel positieve energie en liefs,
  Nina

 5. Brigitta van Huët

  Dag Jette, ik zag je vanavond bij RTL Late Night. Wat een kracht en levenslust straal je uit. Ik wil graag reageren op je oproep. Ik ben Brigitta. Net als jij ben ik ook getroffen door kanker; twee keer borstkanker (ongeneeslijk) en huidkanker. Het is een wonder dat ik nog steeds leef en zo voel ik het ook. Mijn bucketlist is dat ik mijn eigen actie heb lopen om voor het ziekenhuis waar ik ook zelf werk en onder controle sta van mijn internist geld op te halen voor de afdeling oncologie. Mijn actie loopt nu zo’n 5 weken en er komen veel donaties binnen en hele lieve berichtjes. Mijn eigen bijdrage aan mijn actie is dat ik op 4 september a.s. de halve marathon ga lopen tijdens de Haarlemmermeer Run. Ik hoop zoveel mogelijk geld bijeen te halen voor mijn oncologie afdeling.
  Ik wens je heel veel levensvreugde toe met je gezin.
  Lieve groeten

 6. Ook ik heb diverse zinnen uit het artikel gedeeld op facebokk plus je bucketlist tip (zonder de egodingetjes!). Ja die plek voor ontmoeting en inspiratie. Zoiets wil ik ook zo graag. Maar vlg mij kun je al klein beginnen. Gewoon in jullie boerderij. Aan jouw keukentafel, wat kleine tentjes mee of slapen in de omgeving. Denk/organiseer graag met je mee! En anders schuif ik graag aan. Karinhoens@gmail.com. Dank voor je mooie woorden. Ik ga je volgen.

 7. hi Jette, Wat een prachtig artikel in de Volkskrant, echt geweldig. Ik wordt er enorm door geinspireerd.

  joke

 8. Susanne

  Wat een wijze mooie ware zinnen in de Volkskrant!
  Hele zinnen uitgeknipt en bewaard, als leidraad voor elke dag!
  Zo vol eenvoud en zo groots tegelijk. Dank!
  Laat het leven jou dragen de komende tijd.

  Lieve groet,
  Susanne

 9. Robert Ploeger

  Hey Jette, wat een artikel vandaag van je in VK Magazine! Wat geweldig geschreven door je, je hebt me in het hart getroffen, BAM, volkomen onverwachts vanmorgen! Dat is je gelukt, en ik hoop dat dat heel veel mensen vandaag gaat overkomen. Jouw pleidooi over hoe het leven te leven zou door ons allemaal overgenomen moeten worden. Jouw genuanceerde visie op een bucketlist mag er ook zijn, zoveel meer diepgang dan de gebruikelijke lijstjes. Ik wil jou en de mensen om je heen toewensen dat dat wat je jezelf toewenst uit mag komen!
  Hartelijke groet,
  Robert

 10. Dag mooie vrouw,

  Loslaten van alle angst en onzekerheid.
  Check.

  Misschien kan Vera hierin iets voor je betekenen. Kijk bijvoorbeeld https://www.youtube.com/watch?v=_MC3XuMvsDI of haar website, misschien resoneert er iets. Ze geeft ook regelmatig sessies, als je daar een keer heen kunt, kan ze je wellicht helpen om inzicht te krijgen in wat angst eigenlijk is en er volledig vrij van te komen..

  ❤ Maureen

 11. (Oeps, iets te snel verzonden. Moet natuurlijk zijn: Bridget Jones Diary)

 12. Hoi Jette,
  Ik kan je niet helpen om naar Afrika te gaan of andere verre reizen te maken. Maar ik heb wel een feel-good boek geschreven (ReisLust) wat deels over Afrika gaat. Nou staat lezen niet op je lijstje, maar wie weet is het wat voor je. (De sfeer is te vergelijken met Bridget Johnes Diary – veel humor, zelfspot en herkenning) Voor meer info: http://www.esmir.nl/?p=1464
  Mocht je een gesigneerd exemplaar willen hebben, dan kan dat ook. Het boek is €12,95 + verzendkosten, hangt er vanaf naar welk ver land ik het moet opsturen… 😉

  Verder kan ik je natuurlijk wél helpen met het schrijven van je boek. Heb je al concrete plannen of is het alleen nog een concrete wens?

  Veel succes met je bucketlist!
  Groetjes, Esmir

 13. Catelijne van der Zwaag

  Hi Jette, wat een inspirerende blog! Dankjewel.
  Op mijn lijst staan ‘decluttering’ van mijn huis (aan alles zit een herinnering of is ‘zonde’ om weg te doen -geldt overigens ook meer en meer voor digitale data) en op nummer één: aandacht in het hier & nu.
  Maar volgens mij ben jij al aardig ‘op weg’.

  Hartelijke groet,
  Catelijne

 14. Een mooie lijst … een mooie vrouw!

 15. Dag Jette, in mijn ‘Praktijk voor gezondheidsbevordering van mens & organisatie’ werk ik ook met mensen die kanker hebben. Ik gebruik hiervoor o.a. De Simonton methode en gebruik hiervoor visualisatie, actieve imaginatie, hypnotherapie, mindfullness, tekenen en/of schilderen. De eigen biografie krijgt ruim aandacht. Het gedachtengoed van Carl Gustav Jung is naast Steiner voor mij een inspiratiebron. Als je dat wilt kunnen we vrijblijvend een ontmoeting hebben om te kijken of ik iets voor jou kan betekenen. Hartegroet Frouwke Ipema, MSc. http://Www.gezondheidsbevordering.com

 16. Hoi Jette,

  Jouw lijst , dat noemen ze kwaliteit van leven en ik zou zeggen ga ervoor !!!!!

  (Ik heb sinds 2012 BK met uitzaaiingen op het SI gewricht en ik geniet ,niet van het ziek zijn maar van “jouw hele lijst !! “)

  Liefs Teuntje ,een amazone

   • Site is very useful for guitar learner. I m one of thi.kmendly post the following song which chords and strumming pattern of KAsme Vaade film. Song is very good composed by R D Burman, and full of life. please upload this!kal kya hoga kisko pata abhi zindagi ka le lo maza.

 17. Ron Doorakkers

  Hey Jette,

  Werk aan die bucket list, zou iedereen moeten doen ziek of niet (zeg ik heel dapper) V.w.b. het reizne met je mannen….,,,als ik ergens mee kan helpen daarin schroom dan niet contact op te nemen!

  Ron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s